Informační zpravodaj OHK - červen - červenec 2000

Činnost kanceláře

1. června nastoupil ředitel kanceláře OHK. Prvními úkoly byla revize OHK po stránce účetnictví, evidence majetku, vyrovnání závazků a pohledávek OHK, navázání vztahů s úřady a institucemi, Hospodářskou komorou ČR v Praze a komorami sousedních okresů. Věnovali jsme se také přípravě nejbližších akcí OHK. Tyto úkoly jsou již vyřešeny a nastupuje další podstatná fáze činnosti, kterou je konsolidace členské základny.

K 31.7.2000 je evidováno 27 členů se zaplacenými členskými příspěvky. Novými členy jsou Schaerf-Rovi s.r.o. Hlinsko a HOMA holding s.r.o. (hotel Bohemia Chrudim). Všichni další členové byli osloveni dopisem s přiloženou fakturou na zaplacení členských příspěvků a budou postupně osobně kontaktováni. Seznam členů je přílohou zpravodaje (příloha 2). Byla zpracována databáze všech firem okresu s počtem zaměstnanců nad 15 osob, které bychom rádi získali ke členství, první návštěvy již proběhly.

Postupně jsou podepisovány smlouvy s městy a obcemi okresu Chrudim o poskytnutí finančního příspěvku OHK, doposud je podepsáno 10 smluv v celkové hodnotě 199.000,- Kč, 2 města smlouvu odmítla a bude znovu projednána a 6 měst či obcí se zatím nevyjádřilo.

OHK zprovoznila systém ASPI - aktuální verze legislativy na internetu, dále jsme součástí systému INTERSEIF provozovaného HK ČR, který obsahuje informace o českých firmách, umožňuje zprostředkovávat obchodní informace od českých firem směrem do zahraničí a přináší nabídky a poptávky zahraničních firem zájemcům z řad českých podniků.

OHK připravuje vytvoření odborných sekcí, které budou sledovat ve svých oborech aktuální vývoj, informovat o tomto dění a iniciovat případné semináře či jiné akce k zajištění informovanosti v jednotlivých oborech. Každou sekci zaštiťují garanti z řad představenstva OHK.

Představenstvo také dostalo k posouzení návrh akcí OHK Chrudim do konce roku, o všech akcích budete průběžně informováni.

OHK uspořádala 2 akce: setkání se senátorem JUDr. Pithartem a prezidentem HK ČR RNDr. Z. Somrem (příloha 2) a seminář agentury CzechInvest pro starosty měst a obcí a zástupce OHK (příloha 2).

Probíhají přípravy na valnou hromadu Regionální hospodářské komory Pardubického kraje, jejímiž členy jsou OHK okresů PU, CR, UO a SY. Připravuje se změna stanov v oblasti názvu (navržen název Krajská HK) a v orgánech komory (nynější prezident, viceprezident, sekretář a výkonný výbor budou nahrazeni představenstvem v čele s předsedou, ředitelem HK a dozorčí radou). KHK bude partnerem budoucích krajských institucí a bude prosazovat zájmy všech členů OHK v celostátní HK ČR.

Připravujeme semináře: Podpora malého a středního podnikání (Českomoravská záruční a rozvojová banka + spolupracující banky ČMZRB), Podpora exportu (Exportní garanční a pojišťovací společnost EGAP + Czech Trade, příp. další subjekty).

Postupně se zpracovávají internetové stránky OHK Chrudim: www.ohk.chrudim.cz .

 


Představenstvo

Proběhla 2 jednání představenstva, zápisy jsou v příloze 2 zpravodaje.

 

Matriály k dispozici:

  • Tištěné materiály (příloha 1)
  • Elektronické materiály – e-mail (příloha 2)

Zajímavé weby: www.czechinvest.org (CzechInvest), www.cmzrb.cz (Českomoravská záruční a rozvojová banka), www.czechtrade.cz (Czech Trade), www.egap.cz (Exportní garanční a pojišťovací společnost EGAP), www.czechpartners.cz (informační server pro podporu exportu)

V případě zájmu si vyžádejte výše zmíněné materiály, které můžeme zaslat mailem či vytištěné.

                                                31.7.2000 Pavel Dosoudil, ředitel OHK Chrudim

button_zpet.gif (1175 bytes)